Özellikle büyük şehirlerde yaşayan, işten eve evden işe koşuşturan, hafta sonlarını da hayatı yakalamak için aynı hızda tüketen insanlara çok iyi gelebilecek bir kitap Siddhartha. Hermann Hesse tüm insanlara ulaşabilen bir roman yazmış. Kimilerince dönüp dönüp tekrar okunması ise hiç şaşırtı değil.
Siddhartha’yı okurken, kendinizi, dostlarınızı, ilişkilerinizi,ailenizi, hayatınızı bol bol tekrar düşüneceksiniz. Yaptığınız seçimleri, bu seçimlerin sonuçlarına katlanış biçiminizi ise çok başka bir açıdan değerlendireceksiniz. Ve ne zaman bir ırmak görseniz, aklınıza Siddhartha gelecek. Herman Hesse’ye bir kez daha teşekkür edecek ve gülümseyeceksiniz. Geciktirmeden, önyargısızca okuyun derim.
“Geçmişte olan, gelecekte olan hiçbir şey yoktur; her şey vardır sadece, şu an içinde varlık sahibidir."
Tanıtım yazısı;
"Genel olarak herkesçe kabullenilmiş Buddha imgesini aşan bir Buddha yaratmak, daha önce eşine rastlanmamış, büyük bir başarıdır. Siddhartha, benim gözümde, Kutsal Kitap'tan kat kat üstün bir ilaçtır..." 20. yüzyılın en büyük romancılarından Henry Miller'a bu sözleri söyleten Siddhartha, 1946 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Alman yazar Hermann Hesse'nin başyapıtıdır. I. Dünya Savaşı'nı izleyen yıllarda insanları yaşamlarını yeniden kurmaya çağıran, Doğu gizemciliğini yücelten Siddhartha, kuşaklar boyunca nerdeyse bir "kutsal kitap" gibi okunmuştur. Siddhartha'da Buddha'nın yaşamının ilk yıllarını şiirsel bir üslupla anlatan Hesse, insanın öz benliğini bularak uygarlığın yerleşik biçimlerinden kurtulmaya çalışmasını işler. "Bu kitapta," der, "tüm dinlerde, insanların benimsediği tüm inanış biçimlerinde ortak olan yanı, tüm ulusal ayrımları aşan, tüm ırkların, tüm bireylerin benimseyebileceği şeyi yakalamaya çalıştım."
Buradan satın alın: Herman Hesse - Siddhartha
Bu kitapla ne içilir: Papatya çayı
Bu kitapla ne dinlenir: Bu kitapla sessiz kalmak daha iyi diye düşünüyorum.
0 comments:
Post a Comment